Ajo-ohjeita Ikaalisten Kylpylään


Ikaalisten Kylpylä sijaitsee 3-tien varressa Tampereelta Vaasaan päin 55 km (n.45 min ajomatka).

Tampereelta päin tultaessa ensin on Ikaalisten kaupungin risteys oikealle (sinne ei käännytä), jatketaan suoraan 3-tietä n. 3-4 km, jonka jälkeen on Kylpylän tienhaara oikealle.

Helsingistä tultaessa ja lähestyttäessä Tamperetta seurataan opasteita Vaasaan, näin Tampere ohitetaan länsipuolelta Pirkkalan kautta (ei siis tarvitse ajaa Tampereen keskustan läpi).

Turusta ajettaessa ei kannata kiertää Tampereen kautta, suorin reitti kulkee Huittisten ja Vammalan kautta. Huittisten ja Vammalan puolivälissä käännytään vasemmalle Äetsään, näin Vammala ohitetaan pohjoispuolelta ja matkaa jatketaan Häijääseen. Ns. Häijään risteyksessä ajetaan Pori-Tampere –valtatien yli kohti Hämeenkyröä. Hämeenkyrössä tullaan 3-tielle liikenneympyrään ja käännytään Vaasaan päin vasemmalle. Tästä risteyksestä n. 10 min ajomatka Kylpylään seuraten tämän sivun ensimmäistä opastetta reitti kuten Tampereelta tultaessa).

Jyväskylästä voidaan ajaa joko Tampereen kautta tai pohjoista reittiä Keuruu- Virrat- Parkano- Ikaalisten Kylpylä. Parkanossa seurataan Tampereen viitoitusta. Parkanosta on noin 20 min ajomatka ( n. 33 km) ja Kylpylään käännytään vasemmalle Teiharjun (2 nousukaistaa) jälkeen.

Seinäjoelta kuten Jyväskylästä pohjoista reittiä ajaen Parkanon kautta.

Raumalta ja Porista tultaessa lyhin reitti on ajaa Kankaanpään kautta. Kankaanpäästä jatketaan Parkanon suuntaan, kunnes Niinisalossa tien risteyksessä käännytään oikealle päin, sitten jatketaan Ikaalisiin menevää tietä kunnes tulee Tampere-Vaasa valtatie. Risteyksestä käännytään Vaasan suuntaan vasemmalle. Siitä on noin 3 min ajomatka, jonka jälkeen on Kylpylän tienhaara.

Jari Pihkoluoma